Sałatka warstwowa to danie niebanalne i bardzo smaczne. Dodatkową jej zaletą jest łatwość przygotowania. Tę sałatkę można podać w każdej sytuacji, ale na pewno przede wszystkim docenią ją osoby, które szukają ciekawych smaków.
Składniki:
- 6 ugotowanych na twardo jajek
- 1 duża papryka czerwona ( ew. zielona)
- 30 dag sera żółtego startego na grubej tarce
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 6 łyżek majonezu
Przygotowanie:
W średniej wielkości misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: białka starte na grubej tarce, paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę, 1/2 część sera żółtego, 3 łyżki majonezu, tuńczyka, pozostałą część żółtego sera, kukurydzę, 3 łyżki majonezu. Posypać startymi żółtkami.
Sałatkę można podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!