sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa to danie niebanalne i bardzo smaczne. Dodatkową jej zaletą jest łatwość przygotowania. Tę sałatkę można podać w każdej sytuacji, ale na pewno przede wszystkim docenią ją osoby, które szukają ciekawych smaków.

Składniki:
  • 6 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 duża papryka czerwona ( ew. zielona)
  • 30 dag sera żółtego startego na grubej tarce
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 6 łyżek majonezu
Przygotowanie:

W średniej wielkości misce (najlepiej przezroczystej) układać warstwami: białka starte na grubej tarce, paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę, 1/2 część sera żółtego, 3 łyżki majonezu, tuńczyka, pozostałą część żółtego sera, kukurydzę, 3 łyżki majonezu. Posypać startymi żółtkami.

Sałatkę można podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *