Przekąska z brokułami

Brokuły, to samo zdrowie. W takiej postaci zaspokoją głód, gdy jeszcze nie jest gotowy obiad, a wszyscy domownicy chcą jeść?

BROKUŁY W SOSIE ORZECHOWYM

Składniki:

  • 30 dag brokułów;
  • 2 łyżki masła orzechowego (ze słoika);
  • ½ kostki rosołowej;
  • Szczypta mielonej ostrej papryki.

Zaczynamy od przygotowania sosu. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie i gotujemy. Dodajemy masło orzechowe. Ciągle mieszając, zagotowujemy, doprawiamy papryką i cukrem. Jeżeli sos nie jest wystarczająco gęsty, dodajemy więcej masła orzechowego. Różyczki brokułu gotujemy na parze. Układamy na talerzu i polewamy ciepłym sosem. Na wierzch dania można posypać orzeszki ziemne bez łupinek.

Czas przygotowania – 20 minut.

Brokuły, to samo zdrowie. W takiej postaci zaspokoją głód, gdy jeszcze nie jest gotowy obiad, a wszyscy domownicy chcą jeść. Pomysł podkradłam od mojej siostry. Miała to być tajemnica rodzinna, ale postanowiłam się nią z Wami podzielić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

six − five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.